2012. április 22., vasárnap

A tibeti zengőtálak titka




A tibeti zengőtálakat ősidők óta használják a keleti kultúrákban gyógyítási, meditációs és egyéb relaxációs célokra. Hatásuknak köszönhetően ezeket az akusztikus eszközöket különös misztérium lengi körül. Gazdag vibrációjuk a testünkre és az elménkre egyaránt hatással van, felébresztik a sejtek emlékezetét, és gyógyító energiákat szállítanak a szervezet minden részébe.     

A hangtálak készítése ősi kovácsmesterek feladata volt, akik a Himalája környékén éltek. Igen nagy köztiszteletben álltak, még a nemesség és a különböző szerzetesrendek körében is. 

Mesterségük titkai apáról fiúra szállva maradhattak fent napjainkig. Az eredeti tibeti zengőtál elkészítése nagyjából 70-80 munkaórát vesz igénybe, és kizárólag 7 fém ötvözetéből készülhet, ezek azonosak az alkímia legfőbb hét fémével, melyek külön-külön egy bizonyos bolygót szimbolizálnak. A 7-es számnak különös misztikuma mindenütt jelen van: az ember a bolygókról nevezte el a hét napjait, miként a nap fénye is hét színből áll, az emberi test 7 fő csakrával rendelkezik.

 

A hét fém energiája megegyezik a hozzá rendelt hét égitest legfőbb tulajdonságaival, ezek a fémek garantálják az éneklő edény egyedülálló hangját és harmóniáját.


  • Arany - Nap: az életenergia, a tudat és a cselekvő értelem fénye. Energiája az életet örömtelivé teszi
  • Ezüst - Hold: jelképezi az időt, a fejlődést, az intuitív és lelki energiákat.
  • Higany - Merkúr: energiája, mint a folyékony és a szilárd halmazállapot közti kapcsolatot, úgy a szellem és a test összekapcsolódását testesíti meg. Megjeleníti az intellektust, a gondolkodást, a tudást és a kommunikációt.
  • Réz - Vénusz: hatására valamennyi élőlény magához vonzza, a másik nemet. Megjeleníti a kreativitást, művészetet, szépséget, szerelmet, szexualitást és harmóniát.
  • Vas - Mars: a nemzőerőt és a háborút jeleníti meg. Az ütközethez és hódításhoz szükséges nyers energiát és a megtermékenyítő erőt fejezi ki.
  • Ón - Jupiter: megjeleníti az univerzális tudást, a misztikus tapasztalatot és a kozmikus látást.
  • Ólom - Szaturnusz: amely a materializmust a befelé ható erőket és az összehúzódás energiáját jeleníti meg.   
 A tálak hangzásbeli különbsége a rezgés intenzitásban, valamint lecsengés időtartamának hosszában van. Ezt többnyire a tálak mérete határozza meg. Minél kisebb tálat szólaltatunk meg, annál magasabb hangot nyerünk ki belőle, melyeknek típusától függően, rövidebb illetve közepesen hosszú lecsengési ideje lehet. Ezzel szemben minél nagyobb méretű tálat használunk, annál hosszabb, erősebb intenzitású rezonanciát bocsájt ki magából, mellyel túlnyomó részt, nagyon kellemes, mély hangot kapunk. Egy tálból akár 12-14 különböző hang is kinyerhető, ez függ a tálak falának vastagságától, illetve az ütő, dörzsfa anyagától, méretétől és keménységétől.  
 
A nagyobb méretű tálak, alkalmasak vízben való megszólaltatásra is, ami rendkívül hatékony és ezen kívül kellemes érzéssel tölt el, egy masszázsmedencét is képes felülmúlni a hatása.
 
A hangtálakat használjuk víz energetizálására is, mely eljárással, igen jótékony hatású, iható vizet állítunk elő.


Hangfürdő és terápiai tibeti zengőtálakkal már a MOZGÁSSTÚDIÓBAN!

Előzetes bejelentkezéssel mindenkit szeretettel várunk a MOZGÁSSTÚDIÓBA!
Címünk: 1037 Bp. Gyógyszergyár u. 36

Molnár Mária
Hangterapeuta, Deeksha Tréner, Masszőr
+36 70 634 66 39
marikathaimassage@gmail.com



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése