2012. március 31., szombat

Szellemgyógyászat - Reiki

Betegség
Mindannyiunknak van valami betegsége, eltérése az egészségestől. Minduntalan arra törekszünk, hogy egészségesek legyünk, de cselekedeteink által (melyek nem mindig tudatosak) még inkább betegebbé válunk. A körforgás addig áll fenn, amíg abban a hitben élünk, hogy ez az egy életünk van, s ez alatt az idő (élet) alatt kell mindent elérnünk, megvalósítanunk. Minden csak a Föld materiális szintjén működik, ami szem számára látható, kéz számára érinthető. Míg rá nem eszmélünk, ennek értelmetlenségére, addig a lélek a test és a felhalmozott cselekedetek (karmák) fogja és megbetegítője.
Amikor a lélek felébred, ráébred hallhatatlanságára minden korlát, akadály, blokk feloldódik, eltűnik. Végtelen energiafolyam részévé válunk, tudatunk tiszta, korlátlan. Cselekedeteink nem öncélúak, nincs konfliktus. Egység van, Egész-ség. Nincs „egyén” ego, így nincs trauma, betegség. Jelen lét van. Nincs múlt, nincs jövő csak JELENLÉT. ITT, és most egyedül csak ez van. A betegség nem más, mint út az egészséghez, a teljességhez. A betegséget ezért nem szabad kerülni, szőnyeg alá seperni, titkolni. El kell fogadnunk, szembe kell néznünk vele. A betegség figyelmeztet arra, hogy változnunk kell, valamit nem csináltunk jól eddig. Az önemlékezéssel, analitikus meditációval, relaxációval felfedhetjük a valós problémáinkat. Amikor ennek értelmét, összefüggéseit megértjük, megfelelően értékeljük, akkor jövünk rá igazán arra milyen nagy érték, lehetőség számunkra a betegség.
Minden betegségnek üzenete, jelentése van, ami más-más mondanivalóval bír. Értelmeznünk kell ezeket az üzeneteket. Hisz minden betegségnek más a jellege, tünetei, eltérő életviteli, problémára hívja fel a figyelmet. A test soha sem egészséges, vagy beteg. A test tudatunk, érzéseink, gondolataink, félelmeink materiális megjelenése az anyagban. A testben leképeződnek helyes-helytelen tudati információink. A fizikai test és tudat összehangolt működését, harmóniáját nevezzük egészségnek. Amikor ez felborul, akkor következik be a betegség állapota. A gyógyulást, gyógyítást ezért a tudat, lélek harmonizálásával kell kezdeni.
A betegségek főbb csoportjai:
-  érzelmi – indulati (vágyak, gyűlölet, harag, irigység, félelmek) pl.: torok problémák, gyomorfekély
-  környezeti (elfojtások, agresszív uralkodás a másikon) pl.: bőrgyógyászati problémák, hajhullás
- karmikus (testi hibák, örökletes betegségek): véletlen szövődmények magzati korban illetve gyerekkorban
„Mint ahogyan a madár sem tud elszakadni az árnyékától, úgy a lények sem tudnak elszakadni a betegségeiktől a tudatlanságuk miatt. Minden betegség egyetlen okra vezethető vissza, s ez a tudatlanság. A tudatlanság három fő méregből áll. Ezek a vágy, gyűlölet és a tompaság. Ezek okozzák az ártó-szél, az ártó-tűz és ártó-víz betegségeket.”

Víz – érzelem, érzelmek
Tűz – vágy, gyűlölet, düh, harag
Szél – gondolat, gondolatok

 Minden betegség, sérülés, fertőzés nem jelenlétből, zavaros érzelmekből, zavaros tudatállapotból indul ki. Elhanyagolással, figyelmetlenséggel párosulva halálos betegséggé is fejlődhet. Minden betegség vizsgálatánál fel kell tárni annak hátterét (környezet, gondolatok, vágyak, fantáziák). Ugyanis ezek nem megélése, kiélése, elfojtása, felhalmozása indítja be a betegséget és hozza létre a torzulásokat fizikai szintünkön (testünkben).
Minden betegség és hozzá tartozó tünet újabb kihívás az egyén számára (és a környezet számára is). Más-más fokozattal, terheléssel, tanulási feladattal. Szintünktől függően ezek néha igen nagy fájdalmakkal járnak. Fokozatonként nő a nyomás és a szenvedés. Az egyén megértésétől, nyitottságától, szorgalmától függ a rá váró szint. Minél jobban ellenáll, nem foglalkozik az üzenettel, feladattal, annál nagyobb a nyomás, hogy váltson irányt, foglalkozzon önmagával, környezetével.
A betegség tagadása, agresszív el nem fogadása mélyebb fizikai szintre, elváltozásra készteti a testet. Hisz a test egy tükör. Tükrözi a bennünk zajló, kavargó folyamatokat, eseményeket, megéléseket. Gyakran érezzük előre, hogy valami készül, lappang bennünk, még mielőtt megjelenne a fizikai szinten. Ekkor könnyebb még visszaállítani a harmóniát.
Önismerettel, önképzéssel képesek vagyunk szellemi, illetve érzelmi szinten rendezni a problémát. Ha a betegség fizikai szinten megjelent, akkor arra kel törekedni, hogy elfogadjuk, megértsük ezt az új állapotot. Amennyiben ez nem így történik, energiát és időt veszünk el a probléma megértéstől, feldolgozásától.
Eluralkodik rajtunk a pánik, összezavarodunk, egyre távolabb kerülünk a betegség eredeti okától. Kialakul bennünk a betegségtudat, amely folyamatosan termeli az energiát, mellyel blokkoljuk saját testünk gyógyulását.
Minden gyógyítási technika, eljárás során fontos a komplex szemlélet, mely a betegség okát, jelenét és esetleges következményeit vizsgálja. Szembe kell nézni önmagunkkal, kezünkbe kell venni saját sorsunkat, gyógyulásunkat, mert senki nem tud meggyógyítani minket. Mi teremtettük meg a betegséget s a betegség okát, s ezért mi magunk vagyunk csak képesek ezen változtatni. Segítséget, útmutatást kérhetünk, kaphatunk, de helyettünk más nem oldhatja meg ezeket a feladatokat. Hisz ha nem jól „vizsgázunk” újra betegek leszünk azzal a különbséggel, hogy nehezedik a nyomás, halmozódik a feladat a betegség.

A Gyógyítóról:
Feladatunk a szüntelen tanulás, nyitottság, mély együttérzés, empátia. A gyógyítás is egyfajta negatív karma ledolgozása. Sorsszerű kapcsolódás a beteg – gyógyító között. Elmúlt életek összefonódása valamilyen szinten. Az sem véletlen, hogy a gyógyító mire szakosodott, milyen betegség típussal foglalkozik, dolgozik.
A gyógyító hatásfoka, képesség arányos szellemi érettségével. Az is igaz, az sem véletlen ki hova kerül, milyen gyógyítóhoz. Hiteleshez vagy kóklerhez. Érdemeink, szellemi igényeink, tapasztalási fokozatunknak megfelelően kapjuk a segítséget, a gyógyítót. Gyógyító – gyógyított egyaránt tapasztal és tanul képességeikhez mérten.
A Keleti világban az arány a következő: 70% megtapasztalás, 30% elmélet. A Nyugati világban 30% a gyakorlat, 70% az elmélet. Az itt élők nagy része szerint ez így is van. Az élet viszont nem ezt igazolja. Elméletben nem élvezhetjük a virág illatát, az étel ízét, szerelmünk csókját.
A Keleti orvoslás szerint a testünket figyelve megérthetjük belsőnk üzeneteit, segélykérő felhívásait. Figyeljünk tehát oda!


1 megjegyzés:

  1. Szellemsebészettel, szellemgyógyászattal a betegség okaira derítünk fényt. A gyógyítást a szellemtestben, illetve a lélektestben végezzük el, ahonnan a gyógyulás átíródik a fizikai testbe. Ez a gyógyítás a beteg aktív közreműködésével történik, így részese lesz saját gyógyulásának. A gyógyítás eszközök és szerek nélkül történik.
    Mellékhatása a gyógyulás!

    VálaszTörlés