2012. március 31., szombat

Olajos masszázs – az olajok jótékony hatása

A levendula számos problémára van jótékony hatással. Segít az idegrendszer különböző zavarain. Jótékonyan befolyásolja az izomfájdalmakat. Sok bőrproblémán is segíthet, pl. a leégés ellen tüneteinek kezelésére is alkalmas.

Rozmaring
Fokozza a vérkeringést, frissítő hatása van. Hatásosan alkalmazható lelki és idegi fáradság esetén. Jótékony hatása van az izomrendszerre is. Segít a légzészavarokon. A rozmaring, hatással van az agyműködésre is: kitisztítja a gondolatokat és javítja a memóriát. Fejfájásnál és idegkimerültségre javasolt a használata.

Hársfa
A hársfa erősíti az immunrendszert, serkenti és felüdíti az elmét, jó hatással van a depresszióra is. Antiszeptikus hatása mellett normalizálja a faggyúmirigy működést, ezért zsíros bőrnél javasolt az alkalmazása.

 

Citrom

A citromból készült illóolaj baktérium és vírusölő, frissítő hatású.
Különösen azoknak ajánlott, akiknek a dekoltázsán és a hátán sok a pattanás. Ernyedt bőrre: a citromolajos masszázs erősíti a szöveteket, és frissít.
Feszültség oldására pl. egy nehéz nap után, kimondott jó frissítő hatása lehet a vele történő masszírozásnak.

 

Citromfű

Merev izmokra: különösen jó egy nehéz nap vagy kiadós edzés után. A citromfüves fürdő ellazítja a merev izmokat, és csökkenti az izomlázat.

Rózsa
A bőr csodaszere. Érzékeny bőrre: a baktériumölő rózsaolaj megnyugtatja a bőrt, és ellenállóbbá teszi.

Az eukaliptusz serkenti az immunrendszert, és az egész testre frissítő hatása van. Hatásosan alkalmazható a véraláfutások, zúzódások enyhítésére. Javítja a vérkeringést és fokozza az anyagcserét.

 

Menta

A mentaolajban található mentol javítja a vérkeringést.

  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése